Pagina 1 van 1

MFB versie herkennen aan het serienummer

Geplaatst: 20 mei 2017, 07:52
door Ajsim
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op het forum en ik heb een vraag:

Ik heb recent een set MFB 532 spreakers op de kop getikt. Ik wil ze graag zelf gaan reviseren, maar als ik op de site van MFB kijk welke revisieset ik moet hebben dan raak ik een beetje in de war. Er wordt steeds gepraat over PL 00 tot PL 14 maar als ik achterop mijn speakers kijk, staat er PL 37163 en PL 37164, zonder 0 ervoor. Betekent dit nou toch dat ik een set PL 03 speakers heb, of is het een nog latere versie?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Mvg,

Misja

Re: MFB versie herkennen aan het serienummer

Geplaatst: 20 mei 2017, 16:28
door correltje
Welkom!

PL0 t/m PL14 is de revisie status van de box en staat dikwijls op een apart stickertje.
Hier een voorbeeld van een PL04:
22RH532_PL04.jpeg
Je ziet dat daar nog een PL nummer staat, ik weet zo even niet waar dat nummer voor dient, want op het type stickertje van dezelfde box staat het serie nummer:
532type_sticker.jpeg
Zit er bij jouw 532's niet ergens een extra sticker met een PLXX nummer op?
Zo niet dan zal het er waarschijnlijk afgevallen zijn en dan is het lastig om de revisie status van de box te bepalen. Dan is het een kwestie van de box openen en vergelijken met de service mededelingen...

Grtz,
Cor.

Re: MFB versie herkennen aan het serienummer

Geplaatst: 20 mei 2017, 17:16
door mae
Ajsim schreef: Ik heb recent een set MFB 532 spreakers op de kop getikt. Ik wil ze graag zelf gaan reviseren, maar als ik op de site van MFB kijk welke revisieset ik moet hebben dan raak ik een beetje in de war. Er wordt steeds gepraat over PL 00 tot PL 14 maar als ik achterop mijn speakers kijk, staat er PL 37163 en PL 37164, zonder 0 ervoor. Betekent dit nou toch dat ik een set PL 03 speakers heb, of is het een nog latere versie?
Jij hebt nog de oudere uitvoering van voor ongeveer 1974/1975, te herkennen aan kleine typestickers met 5-cijferige serienummers. Daar staat het revisienummer niet in het serienummer verwerkt maar op een aparte kleine sticker waar naast het revisienummer ook nog een keer het typenummer opstaat en nog een paar andere volgnummers.

Edit 2: Ik vermoed een PL04 of later als de serienummers netjes oplopen (jouw nummers zijn hoger dan die van correltje die al een PL04 heeft).

Edit 1: correltje was me voor, inclusief illustraties. Wat hij al schrijft dus. @Correltje: het PL-volgnummer op de kleine sticker is het fabrieksnummer, dat gaat er meteen na productie op. De typesticker met serienummer volgt later pas (ergens tussen eindcontrole en verpakken vermoed ik). Er is een los verband tussen het fabrieksnummer en het serienummer, daar ben ik nog wat op aan het puzzelen, dat kan ook wel per fabriek en per tijdperk verschillen.

Re: MFB versie herkennen aan het serienummer

Geplaatst: 20 mei 2017, 18:10
door correltje
mae schreef:Edit 1: correltje was me voor, inclusief illustraties. Wat hij al schrijft dus. @Correltje: het PL-volgnummer op de kleine sticker is het fabrieksnummer, dat gaat er meteen na productie op. De typesticker met serienummer volgt later pas (ergens tussen eindcontrole en verpakken vermoed ik). Er is een los verband tussen het fabrieksnummer en het serienummer, daar ben ik nog wat op aan het puzzelen, dat kan ook wel per fabriek en per tijdperk verschillen.
Bedankt voor deze info Maarten!

Re: MFB versie herkennen aan het serienummer

Geplaatst: 20 mei 2017, 21:37
door Ajsim
Bedankt voor jullie antwoorden!

Het extra stickertje zit helaas niet meer op beide boxen, dus dan wordt het inderdaad uitzoeken welke versie het nou precies is. Maar dat gaat vast wel lukken, weet nu in ieder geval waar ik kan beginnen...

Mvg,

Misja

Re: MFB versie herkennen aan het serienummer

Geplaatst: 21 mei 2017, 13:23
door Remi
en voor wie het nog niet wist: PL staat voor "Philips Leuven", de fabriek in Belgiƫ waar dit alles vandaan kwam.

Re: MFB versie herkennen aan het serienummer

Geplaatst: 22 mei 2017, 19:58
door Ajsim
Op een van de speakers zat nog een stickertje wat ooit is door iemand zelf erop is geplakt. Toen ik dat er voorzichtig afhaalde, zat het stickertje erachter van Philips met het PL nummer erop, nl PL07. Helemaal geweldig want nu hoef ik het zelf niet meer uit te zoeken. De sets condensators zijn al besteld 8)

Ondertussen ben ik alvast begonnen met de buitenkant van de boxen. 1 front was niet zo mooi meer dus ga ik ze opnieuw verven. Ik heb vandaag 1 front meegenomen naar mijn werk en licht gezandstraald. Dat ging prima! De andere doe ik morgen ook en dan nog even hier en daar licht opschuren, goed schoonmaken en dan nieuw kleurtje erop! De kasten ga ik ook licht opschuren en dan opnieuw lakken.

Re: MFB versie herkennen aan het serienummer

Geplaatst: 22 mei 2017, 20:43
door mae
Netjes opgelost! En toch al een vrij hoge revisie dus. Even for the record, wat voor uitvoering 22RH532 is het, /00Z, /10Z of nog wat anders?

Re: MFB versie herkennen aan het serienummer

Geplaatst: 22 mei 2017, 20:54
door Ajsim
Het is een set 00z ... en ik wil de originele kleur van de kasten behouden. De fronten worden wel een andere kleur, ben er nog niet helemaal uit of ik antraciet, donkergrijs of toch iets lichter grijs ga doen... hieronder een foto van de frontjes, de rechter is gezandstraald.