587 lek bij middentoner

Alles over onze geliefde MFB boxen in deze categorie.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
motoindo
Berichten: 3102
Lid geworden op: 01 jul 2010, 11:04
Locatie: Diemen
Contacteer:

05 dec 2014, 11:27

Was ik nog niet eerder tegengekomen, een 587 waarvan de kast lekte via de middentoner. Met een beetje Daniel Masson op de woofer was er een zacht geblaas uit de middop waarneembaar. Nader onderzoek bracht aan het licht dat de zwarte ring tussen de poolplaat en de alu frontplaat gescheurd was en ook niet meer luchtdicht afsloot. Na demontage de ring gelijmd en er een stukje pakking tussengezet, hij is nu weer mooi stil.

Afbeelding

Ernstig dun trouwens, dat draad waarmee de boel af fabriek bedraad is, 2 kwadraat is overdreven maar het scheldraad wat er nu tussenzit is wel weer het tegenovergestelde.
Harrie
Berichten: 9432
Lid geworden op: 25 dec 2011, 11:24
Locatie: Geldersche Achterhoek
Contacteer:

05 dec 2014, 11:51

mooi opgelost, Chris :wink:
als ik mijn 587's eens ga reviseren, zal ik er op letten, ook op die
dunne draden.. zou iets dikker aan te bevelen zijn ? dit lijkt idd. wel erg dun... :?
grt, Harrie
F7215,AH103,AH109+209+309,AH305,AH306,N5431,N2554,N5846,N7300,EW5506,N6330,22AH109,
CD104,CD204,RH831,RH732,RH720,AH794,VR2340,VR600,CD670,CD582,CDR760,CD930,CD100,
DCC951,DCC900,CDi210,VLP720, 2xAH489, 2xJBLG7, 4xAH492H, 2xMFB 587, 4xMFB544, 4xMFB541
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11858
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

05 dec 2014, 12:08

Goh, dat heb ik ook niet eerder meegemaakt. Wel tocht langs de alu plaat uiteraard, of langs de filterknopjes.

Wat betreft dat draad, zit ik er ook aan te denken om eens een keer net iets beters te proberen...
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Albert900
Berichten: 2100
Lid geworden op: 04 apr 2013, 22:56

05 dec 2014, 14:45

Aan de andere kant, het draad van de spoel zelf is toch ook niet heel dik?
CD304,FA920,FT930,FT950,FV930,CD931,CD940,CD950,FC931,FC950,DCC900,DCC951,DSC950,
DSS930,CDI220,CD753,DCC730,FC870,EQ670,SX6090/190/290/390/5877,AH489,CD614,AF977,
DAT850 (en z'n JVC halfbroer). 4x RH541,2 xRH544/00R,2xRH544/78R,2xAH586 en 2xAH587.
Gebruikersavatar
motoindo
Berichten: 3102
Lid geworden op: 01 jul 2010, 11:04
Locatie: Diemen
Contacteer:

05 dec 2014, 16:09

Das een goeie Albert, moest er ineens aan denken dat de printbanen van de 587 hoogeindtrap ook niet echt dik zijn - die van de woofer trouwens ook niet :shock:

Een van de redenen waarom bij de 58x serie de relais er altijd mee ophouden is het gebrek aan stroom om de contacten schoon te branden zodat ze niet dicht roesten. Vandaar dat bij een ongereviseerde 58x ook altijd de tweeter en mid er als eerste mee ophouden, de woofer consumeert het grootste vermogen er trekt daarmee de meeste stroom van de drie.

Wat betreft de aansluitkabeltjes, ik doelde eigenlijk meer op de mechanische kwetsbaarheid van een en ander, temeer ook omdat na revisie de mid nog steeds niet op wou komen hetgeen naderhand veroorzaakt bleek te worden door een breukje in een van de aansluitdraadjes. Als je ze iets dikker maakt hebt je daar minder snel last van.
Gebruikersavatar
movieman
Berichten: 12532
Lid geworden op: 17 mar 2008, 22:42
Locatie: Zuid-Limburg

05 dec 2014, 16:13

Lijkt me niet zo schokkend die dunne draadjes, kom je wel vaker tegen... Amplimo trafo's bijvoorbeeld, dat spul is ontzettend dun en fragiel zelfs aan de primaire kant, zijn me al een paar keer afgebroken, reden ook waarom ik thans een ander merk koop. De kwaliteit is HARD achteruit gegaan sinds de productie naar China is verplaatst (en ook daarvoor al trouwens).
Gebruikersavatar
motoindo
Berichten: 3102
Lid geworden op: 01 jul 2010, 11:04
Locatie: Diemen
Contacteer:

05 dec 2014, 16:32

movieman schreef:De kwaliteit is HARD achteruit gegaan sinds de productie naar China is verplaatst (en ook daarvoor al trouwens).
Je kan de originelen uit England ook nog gewoon bestellen hoor, zijn alleen fix duurder ...
Shackattack
Berichten: 57
Lid geworden op: 23 sep 2012, 06:05

06 dec 2014, 21:09

Chris,
Leuk om te lezen dat mijn 587 het weer doet. Ik ben benieuwd naar de andere 587's. Kan ik eindelijk naar mijn mfb' s luisteren in mijn luie stoel. Ga zo door!
Gebruikersavatar
nijhuisr
Berichten: 1561
Lid geworden op: 16 jan 2012, 00:40
Locatie: Alkmaar

07 dec 2014, 02:05

Ach, die draden werken prima met het kleine vermogen van deze units, draden zijn kort.

Voor het relais had ik liever een dubbel contacten gezien voor de tweeter dan voor de woofer, de stroom door 1 contact zit wel goed voor de woofer. De tweeter heeft het meest last van onbelaste contacten.

Bij voldoende amplitude werken de relais prima, maar die is nou eenmaal lager bij de tweeter.
Denon pre-amp DAP2500A 2xDenon 720A CD60 SL1200mkII
MFB 4x541 4x532 4x544 2x587 2x585 2x545 2xF9638 F9414
Zelfbouw A20 box uit het groene 1971 boekje met AD1256 W8
Zelfbouw box 4 weg met de 12100
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9969
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

07 dec 2014, 13:27

Ik zet er altijd een nieuw relais in, dan is dat vervelende probleem weer voor heel veel jaren opgelost
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
ChromeMaximaII
Berichten: 2477
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

08 dec 2014, 23:16

Speakerrelais = altijd gelazer... Heb die van mijn 585's met de revisie goed opgepoetst met strookjes 160 grams papier gedrenkt in Kontakt Tuner 600 spray. Daarna met een drupje brunox spray beschermd. Zal voorlopig wel weer werken maar als het weer begint te kraken gaat de zooi eruit. Welke relais gebruik jij hiervoor?

Probleem is dat vervuilde schakelkontaktovergangen erg niet-lineair zijn. Daardoor merk je het euvel voor het eerst op mid en hoog, later pas op laag vanwege de verschillen in aanstuurspanningen.
Gebruikersavatar
motoindo
Berichten: 3102
Lid geworden op: 01 jul 2010, 11:04
Locatie: Diemen
Contacteer:

09 dec 2014, 07:59

ChromeMaximaII schreef:Welke relais gebruik jij hiervoor?
Ik gebruik de PT571024 van Shrack, die ziet er uit zoals deze maar dan met soldeer pinnen::

Afbeelding
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11858
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

09 dec 2014, 09:14

Ik had laatst een Omron gevonden die exact gelijk is en een stukje voordeliger. Ben alleen het typenummer kwijt... :?

Daarnaast plak ik alle relais tegenwoordig dicht met een plakbandje. Dit zie je ook veel in o.a. oude Onkyo versterkers. Het doel hiervan is om te zorgen dat er geen lucht meer in het relais komt, waardoor vonken en oxidatie tot een minimum beperkt worden en het relais een veel langere levensduur heeft. En het werkt echt, want de dichtgeplakte relais in die oude versterkers zien er vaak nog als nieuw uit!
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
motoindo
Berichten: 3102
Lid geworden op: 01 jul 2010, 11:04
Locatie: Diemen
Contacteer:

09 dec 2014, 09:58

Ik kreeg onlangs een tip binnen voor een Chinees relais maar wil daar tot ik de gelegenheid gehad heb hem flink aan de tand te voelen nog verder nix over zeggen want er is hier al genoeg discussie geweest aangaande chinese rommel :mrgreen:
Gebruikersavatar
mjo
Berichten: 1535
Lid geworden op: 24 jan 2013, 10:54
Locatie: Zuidlaren

09 dec 2014, 10:09

Bij mij draaien de hongfa hf18ff relais waar je het over hebt al een tijdje in een 585.
Voor mij blijvertjes. Ze geven een mooie ping :mrgreen:
Kost 4,95 dollar het stuk. En 7,50 dollar verzendkosten tot 6 stuks.
Laatst gewijzigd door mjo op 09 dec 2014, 12:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Plaats reactie