Pagina 1 van 1

587 opnemer probleem

Geplaatst: 09 mei 2017, 11:19
door correltje
Ik ben een set 587's aan het reviseren. Bij één krijg ik echter een krakend geluid te horen bij het afregelen van de MFB terugkoppeling. Deur van de andere box eraan gehangen: hetzelfde probleem, het zit dus in de woofer. Bij het loskoppelen van het opnemer kabeltje, is het probleem weg. Het lijkt mij dus in de opnemer te zitten. De dustcap eraf gehaald, maar het printje zit goed vast gelijmd, zo goed zelfs, dat ik hem er niet goed uit durf te halen, bang dat het printje breekt. Zo te zien is de litze één geheel vanaf de aansluitingen tot op het opnemer printje.
Het gekke is, dat de terugkoppeling goed af te regelen is, alleen hoor je af en toe een krakend geluid, dus de FET lijkt in orde te zijn.
Iemand een idee?
Ik zal vanavond eens kijken of ik een filmpje met geluid op jijbuis kan zetten.

Re: 587 opnemer probleem

Geplaatst: 09 mei 2017, 12:19
door ChromeMaximaII
correltje schreef:Het gekke is, dat de terugkoppeling goed af te regelen is, alleen hoor je af en toe een krakend geluid, dus de FET lijkt in orde te zijn.
Denk dat die conclusie niet juist hoeft te zijn.

Re: 587 opnemer probleem

Geplaatst: 09 mei 2017, 13:01
door movieman
Heb je er al eens een andere woofer met werkende FET ingezet?

Re: 587 opnemer probleem

Geplaatst: 09 mei 2017, 14:00
door Thomas
Dit kan ook aan de litze draden van de MFB aansluiting liggen, Cor. Trek daar maar eens een beetje aan met een pincet en inspecteer het punt waar de litze draden in de zwarte lijm op de conus verdwijnen. Vaak is dit punt doorgesleten en maakt het slecht contact. Dit veroorzaakt ook MFB gerelateerde bijgeluiden.

Re: 587 opnemer probleem

Geplaatst: 09 mei 2017, 20:13
door correltje
Bingo!
Thx Thomas! Één van de litzes was bijna door....
Aan elkaar gesoldeerd en even getest; het kraken is weg. Alleen ben ik benieuwd hoe lang deze las het houdt. Het blijft natuurlijk een zwakke plek en het gedeelte dat moet kunnen bewegen is nu een stukje korter geworden, doordat er een stukje vertind is geraakt.
Eerst maar eens een nieuwe dustcap zien te vinden en lijm, dan kan ik deze las ook wat fixeren.
Maar vooralsnog opgelost dus!

Re: 587 opnemer probleem

Geplaatst: 10 mei 2017, 07:58
door Thomas
Mooi dat het opgelost is! Soms heb je nog wel wat speling met de litze aan het aansluitblokje; daar kun je dan nog enkele mm vrij maken. Of het aansluitblokje iets omlaag buigen, dat geeft ook wat speling.

Wat betreft dustcaps, ik heb laatst een stapeltje besteld bij Audiofriends. Nog niks mee gedaan maar ze zien er op het eerste gezicht prachtig netjes uit. Textiel dome 56 mm of 58mm geloof ik. Ik zie ze niet meer zo snel in de shop staan maar anders Fred even een mailtje sturen. Hij heeft ook litzedraad, zie ik trouwens.

Re: 587 opnemer probleem

Geplaatst: 10 mei 2017, 11:18
door correltje
Thomas schreef:Wat betreft dustcaps, ik heb laatst een stapeltje besteld bij Audiofriends. Nog niks mee gedaan maar ze zien er op het eerste gezicht prachtig netjes uit. Textiel dome 56 mm of 58mm geloof ik. Ik zie ze niet meer zo snel in de shop staan maar anders Fred even een mailtje sturen. Hij heeft ook litzedraad, zie ik trouwens.
Nee, ik zie ze zo ook niet, alleen papieren dustcaps...
De oude zojuist opgemeten, maar die is ± 65 mm, met lijmrand ± 75 mm.
Heb jij ze nog liggen, Thomas?