Pagina 1 van 1

Zelfbouw MFB speakers

Geplaatst: 20 sep 2018, 08:20
door govie
Hallo luitjes,

Ik heb wat vraagjes om mee op te starten, waarschijnlijk klinkt mijn relaas een beetje dom, maar je moet als leek ergens beginnen.

Ik vind die MFB techniek zo interessant en zou er graag iets mee willen doen, ik heb er ook al wel veel over gelezen. Dus ik wil een zelfbouw speakerproject opstarten met uiteindelijk ook mfb technologie erin verwerkt. Ik ben nu nog bezig met literatuuronderzoek (ik ben geen electronicaman), het gaat me dus ook om de reis van kennisvergaren en dan hopelijk komt er dan uiteindelijk een mooi eigen ontwerp uit.
Nu was ik de piratelogic usermanual aan het lezen en kom veel termen tegen als zelfbouwkits en dergelijke, maar ik kan nergens de prijzen+omvang vinden van die piratelogic-zelfbouwkits. Bijvoorbeeld een set van 2 sensoren voor op woofers of die voeding+versterker-pcb kan ik niet vinden. Heeft iemand daar toevallig (prijs)informatie over?

Thx.

Edit: Ik heb het volgens mij al gevonden, ze hebben een bom met prijsinfo in de handleiding van de littleone op pagina 36. Het lijkt me leuk om grafisch het verschil te kunnen meten en weergeven tussen een normale speaker en dezelfde speaker met mfb. Naast natuurlijk de puzzel van theoretisch speakerontwerp.

Re: Zelfbouw MFB speakers

Geplaatst: 20 sep 2018, 10:03
door Karsten
Hoi Govie en welkom! :D
Als je zelfbouwers wilt voorzien van MFB zou je eens op mfblabs rond moeten neuzen; Daar vind je ook onze Chris, David én Hans Mons; De ontwerper van de eerste generaties Philips-MFB's. :wink:
Linkje: https://mfblabs.nl/forum/
Ze werken met elektronica-bouwblokken voor filtering, voeding, versterking en MFB-terugkoppeling (maar met de printjes van Chris kun je ook heel leuke systemen bouwen :wink: )

Re: Zelfbouw MFB speakers

Geplaatst: 20 sep 2018, 10:38
door govie
Bedankt Karsten! Ik ga het deze week allemaal doorspitten!

Re: Zelfbouw MFB speakers

Geplaatst: 20 sep 2018, 14:08
door David
Ik denk niet dat je er in een week helemaal doorheen komt hoor :)

Ik zou zeggen meld je aan op mfblabs, en maak een topic aan over je project. Geheid dat je wat hulp krijgt (als je er om vraagt)!

Groet,
David

Re: Zelfbouw MFB speakers

Geplaatst: 20 sep 2018, 15:43
door govie
Ga ik zeker doen, maar zolang ik nog geen concept van wat ik graag wil klaar heb liggen, moet ik eerst spitten and kennis sponzen.

Re: Zelfbouw MFB speakers

Geplaatst: 20 sep 2018, 21:19
door David
Ja ik snap je maar jee bent meer dan welkom om ideetjes rond te laten stuiteren.

Feedback over wat je doet, wat is wel zinnig, wat niet, etc... of gewoon tips "denk hier aan denk daar aan".

Vind het persoonlijk al stoer dat je hier mee bezig gaat, dus ... hulde!

Re: Zelfbouw MFB speakers

Geplaatst: 20 sep 2018, 21:28
door govie
Ze moeten mijn account nog goedkeuren. :pray:

Re: Zelfbouw MFB speakers

Geplaatst: 20 sep 2018, 21:31
door David
Hans heeft dat al gedaan :)

Re: Zelfbouw MFB speakers

Geplaatst: 21 sep 2018, 09:50
door Karsten
Mooi zo! :clap:
Er valt veel kennis op te doen op mfblabs maar die heb je niet allemaal nodig; Eerst eens (samen) op een rijtje zetten wat je nu precies wilt gaan bouwen (tweeweg, drieweg, vierweg), hoe groot de systemen mogen zijn (van "De Douane" thuis :mrgreen: ) en wat het budget is. Als je een acceptabele bandbreedte wilt combineren met een goede detailweergave ligt naar mijn ervaring de lat toch wel op drieweg. :think:
Succes met jouw project, Govie! :wink:

Re: Zelfbouw MFB speakers

Geplaatst: 21 sep 2018, 12:19
door Fotohuis
Je kunt bij MFB bouw alle kanten heen:

Afbeelding

Een MFB sub bijvoorbeeld.