AR1980 AH370 eindversterker (SX6390)

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
har
Berichten: 129
Lid geworden op: 02 okt 2007, 09:29
Locatie: Dalfsen

22 mar 2020, 19:33

Hallo
Ik heb de eindversterker AR1890 van aristona. Is dezelfde als de sx6390 van erres
En als ik schema van de 370 vergelijk is het dezelfde op de uitstuurmeters na.
Dacht altijd dat de x70 in België was gemaakt maar komt dus ook uit Japan?

Mijn eindversterker van op 1 kanaal uit op een DC fout.
Ik heb gelezen dat dat een afstellingsprobleem is in of de eindversterker of in de DC instelling.
Met de servicemanual erbij kom ik daar niet helemaal uit. Op welke punten voor wat te meten met welke trimpot....

Door de huidige staat van het land heb ik weer wat meer tijd voor mijn hobby. Het is een tijd druk geweest door een nieuwe baan en verhuizing...

Har nu vanuit Dalfsen ipv achterhoek
MGf
Donateur
Berichten: 786
Lid geworden op: 24 jan 2016, 10:33
Locatie: Regio Arnhem

22 mar 2020, 20:05

Ik googlede even op het typenummer, kom ik op dit topic bij onze buren van CO:
https://www.circuitsonline.net/forum/view/148126/1

Ik denk dat daar bijna al je antwoorden al staan... :lol:
~ Mark ~
har
Berichten: 129
Lid geworden op: 02 okt 2007, 09:29
Locatie: Dalfsen

24 mar 2020, 19:39

Hoi,
Van die info wordt ik wel wat wijzer. Maar ik weet niet zo goed waar ik de meter plaats om te meten.
Wel es met een andere versterker gedaan en die had meetpunten op de print..
MGf
Donateur
Berichten: 786
Lid geworden op: 24 jan 2016, 10:33
Locatie: Regio Arnhem

24 mar 2020, 20:01

Staat in het service manual van de 370:

Afbeelding

De bovenste is de rust stroom (idle current), meet je over een emitter weerstand.

De onderste is de DC offset (bias)

Ik neem even aan dat je weet in welke omstandigheden je die twee moet afregelen. :)
~ Mark ~
har
Berichten: 129
Lid geworden op: 02 okt 2007, 09:29
Locatie: Dalfsen

29 mar 2020, 19:04

Hoi,
Gevonden maar niet helemaal gelukt. Als ik aan de trimpot draai vliegt de spanning met sprongen weg.
Lijkt er op dat de trimmers niet fit meer zijn.
Wat is dan verstandig of schoonmaken, Hoe? of vervangen, Waar vindt je de passende vervangers?
Ali e.d hebben wel setjes met diverse waardes. Is dat bruikbaar.

Har
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 4185
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

29 mar 2020, 19:21

Nieuwe erin. PB naar Patrickvb of bij Tessatronic zelf zoeken.
Voor die paar centen ga je niet naar Ali.

Even uitsolderen en een foto maken waar ze op hun rug liggen met een meetlatje erbij.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
PatrickVB
Donateur
Berichten: 2946
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

29 mar 2020, 21:03

Will schreef:
29 mar 2020, 19:21
Nieuwe erin. PB naar Patrickvb of bij Tessatronic zelf zoeken.
Voor die paar centen ga je niet naar Ali.

Even uitsolderen en een foto maken waar ze op hun rug liggen met een meetlatje erbij.
Zoals ik op foto's van de versterker kan zien zijn het liggende 10mm potmeters.
https://www.tessatronic.nl/index.php?op ... _id=301001
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421(2)/720/4307/4308(2)/4407/4416/4418/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/SX5702
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
har
Berichten: 129
Lid geworden op: 02 okt 2007, 09:29
Locatie: Dalfsen

30 mar 2020, 20:01

Hoi,
Die 10mm kan kloppen. Neem aan dat de pootjes te buigen zijn. Heb er 1 uitgehaald en die is niet rond maar iets langwerpig.
Hoe precies komt de weerstand? zou een 300ohm moet zijn maar die is er niet. Kan een 250E dan ook?

Har
MGf
Donateur
Berichten: 786
Lid geworden op: 24 jan 2016, 10:33
Locatie: Regio Arnhem

30 mar 2020, 20:14

Ik zou zelf voor een 500 Ohm gaan.
Mocht het regelbereik net voorbij die 250 ohm liggen, dan lukt het je niet met de 250 ohm potmeter.
De 500 ohm potmeter zal dan wel wat gevoeliger zijn, dus iets lastiger instellen.

Als de potmeter voorheen ongeveer in het midden stond, dan zou een 250 ohm misschien wel voldoende kunnen zijn.
~ Mark ~
Gebruikersavatar
PatrickVB
Donateur
Berichten: 2946
Lid geworden op: 07 mei 2007, 21:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

30 mar 2020, 20:15

Je bent me net voor.
ADK2525/541(3)/752/762/580/690/421(2)/720/4307/4308(2)/4407/4416/4418/4510/4511/EL3787/EL3302/N2511/DCC900/EM2200(3)/GA212/GA312/GA532/CD1380/CD1482/AR9123/SX5702
N1700/VR2120/VR2220/VR2220F/VK4001/RS2340/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Plaats reactie