GA212 - 33/45-knop werkt niet meer

Sommigen zijn blij dat ze van die "knetterende haardvuren" af zijn, terwijl anderen bewust nog nieuw vinyl kopen.

Moderator: Moderators

pjottr
Berichten: 580
Lid geworden op: 11 jul 2018, 23:57

10 sep 2021, 19:13

correltje schreef: 10 sep 2021, 13:31 De vraag hier ging over een transistor in het stop circuit. En ja, die zit aan de andere kant van de prinplaat, met alle andere transistoren in het apparaat....
Dus zomaar lukraak vervangen is niet de oplossing. Maar ik gok op de buffer elco in de voeding, de klacht wijst hier iig op. En het zal niet de eerste keer zijn.

Maar als ik het zo lees, denk ik dat het verstandig is om een servicepunt in te schakelen.

Grtz,
Cor
Pas wel op de bloembak :mrgreen:
Gebruikersavatar
correltje
Donateur
Berichten: 3999
Lid geworden op: 24 aug 2010, 14:29
Locatie: Waalwijk

10 sep 2021, 21:59

pjottr schreef: 10 sep 2021, 19:13Pas wel op de bloembak :mrgreen:
:lol:
Ik zal het voortaan vermelden, als er iemand deze kant op wil komen. :wink:
omue schreef: 10 sep 2021, 16:55 Een servicepunt is zeker geen slecht idee. Maar ja, even kijken wat zelf mogelijk is....
Dus deze even doormeten.
Ja, die is het.
Ik vervang hem meestal door een 1000uF 25V of 40V, dan heeft de voeding wat meer reserve.
Past ook makkelijk qua formaat.

Grtz,
Cor
MFB servicepunt in het zuiden van het land.
Gebruikersavatar
omue
Berichten: 26
Lid geworden op: 28 aug 2020, 20:51
Locatie: Regio Zaanstreek

14 sep 2021, 17:03

Deze heb ik net vervangen, het euvel blijft.
elco.jpg
Gebruikersavatar
Will
Donateur
Berichten: 6651
Lid geworden op: 24 mei 2009, 22:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

14 sep 2021, 17:22

Tja, repareren is éérst de fout zoeken en daarna de kapotte onderdelen vervangen. :whistle:

Medefreaks kunnen vanaf afstand ook niet meer dan een gok doen.
Dus...
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
omue
Berichten: 26
Lid geworden op: 28 aug 2020, 20:51
Locatie: Regio Zaanstreek

14 sep 2021, 17:27

Ja, ja, ik snap het. Het wordt tijd voor een expert.
Maar in ieder geval is deze elco vervangen....
Gebruikersavatar
Batavia
Berichten: 92
Lid geworden op: 03 mei 2020, 21:17

14 sep 2021, 19:33

Meet de spanningen van TS434 en ook de weerst.R560 .Hoogohmige waardes willen nog wel eens oplopen.
Maak anders eens het draadje vanaf de stop-tiptoets los van de print.
Eventueel TS434 doormeten c.q vervangen.

Succes And
.--. .- .---- .- -. -..
Gebruikersavatar
omue
Berichten: 26
Lid geworden op: 28 aug 2020, 20:51
Locatie: Regio Zaanstreek

15 sep 2021, 07:03

Bedankt voor de tip, ik ga het proberen.
Plaats reactie