Armlift bediening

Sommigen zijn blij dat ze van die "knetterende haardvuren" af zijn, terwijl anderen bewust nog nieuw vinyl kopen.

Moderator: Moderators

lee
Berichten: 34
Lid geworden op: 10 mar 2015, 08:37

13 aug 2020, 08:49

Bij een andere 312 die wel goed functioneert , als de plaat draait en de arm op de plaat ligt trek ik de stekker eruit en blijft de arm op de plaat liggen, stekker er weer in schakeld de lift omhoog en stopt het draaien.
Maar dit alles lost mijn probleem niet op, nogmaals als ik de liftknop met enig (gepast) geweld induw gaat en blijft de arm naar beneden ( op 33 en 45 toeren) Het lijkt mij dus een mechansich probleem en niet electronisch.
Video2000_fan
Berichten: 63
Lid geworden op: 06 jun 2017, 19:44

13 aug 2020, 09:24

Met alles wat we nu weten, mogen we inderdaad besluiten dat de armlift naar beneden zou moeten (kunnen) blijven wanneer de draaitafel is uitgeschakeld (Power = OFF). Dit is een puur mechanische kwestie. De pal - die op dat moment niet is aangetrokken door de magneetspoel - zou de toets van de armlift moeten vergrendelen. Dit is wat je zou moeten onderzoeken. Waarschijnlijk zal je dit moeten bijregelen.

Van zodra de stroom wordt ingeschakeld en de draaitafel standaard in de STOP-positie komt, wordt de magneetspoel geactiveerd waardoor de pal wordt aangetrokken en de toets van de armlift ontgrendeld wordt, en dus de arm naar boven gaat. Het is pas wanneer het plateau aan het draaien wordt gebracht (33/45 toeren) dat de magneetspoel gedeactiveerd wordt en de armlift weer blijvend naar beneden kan (mechanische vergrendeling tot het einde van de plaat waarna de STOP-positie terug actief wordt).
Gebruikersavatar
Hoewie Loewie
Donateur
Berichten: 10179
Lid geworden op: 10 okt 2014, 15:12
Locatie: Veghel
Contacteer:

13 aug 2020, 09:42

Het blijft een doordenker, dat liftmechanisme......... :doh:

Betekent dit dan, dat het veertje (waar het topic over begon) dan niet krachtig genoeg meer is om dat plaatje in de vergrendelstand te bewegen en/of te houden? Immers als de speler op zijn kop ligt, dan lukt het wel (geholpen door de zwaartekracht). :think:

Ik zit me, kijkend naar de eerste tekening, nog af te vragen wat onderdeel nr. 65 nu doet. Het zit in de spoel, tegen de onderkant van het plaatje. Voor zover ik het nu begrijp, staat er stroom op de spoel in de stoppositie en aan het einde van de plaat. Wordt onderdeel 65 daardoor magnetisch en trekt het daardoor het plaatje aan? En is 65 een bewegend onderdeel of zit het vast in de spoel?
Erres SX5685 SX6393 SX6194 SR3390 - Aristona AR8530 SG1408 CD1202 - Philips GF403 AG2230 GA160 GA202 GA212 GL565 RH423 RH426 RH532MFB CD104 CD303 CD950 FC566 N2221, Acer Aspire One 533/Muse Mini USB DAC en veul Superscope. :D www.superscopeaudio.nl
Video2000_fan
Berichten: 63
Lid geworden op: 06 jun 2017, 19:44

13 aug 2020, 10:03

Daar lijkt het inderdaad op.

Het veertje zou het plaatje (nr. 507 in het schema) naar boven moeten houden/duwen.

Het is pas wanneer de magneetspoel actief wordt, dat dit plaatje naar beneden getrokken, waardoor de armlift niet meer vergrendeld kan worden in de beneden-stand.

Onderdeel 65 zou logischerwijze een metalen asje moeten zijn wat gewoon 'vast' zit en magnetisch wordt bij het activeren van de spoel.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 5293
Lid geworden op: 24 mei 2009, 22:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

13 aug 2020, 10:50

Ik kan een filmpje maken van het mechanisme.

Omdat het nogal wat werk is en ik nu met wat anders bezig ben, kan het wel een maandje duren voordat ik daar aan begin.

Intussen kun je gewoon met hulp van de explosietekening in de servicehandleiding proberen om het op te lossen.
Eerlijk gezegd is me daarin ook niet meteen duidelijk hoe het in elkaar steekt.
Omdat de afstelling in detail getekend is zou ik daar eerst naar kijken. Zeker omdat het al “bijna” werkt.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
lee
Berichten: 34
Lid geworden op: 10 mar 2015, 08:37

13 aug 2020, 11:03

Ik ga gewoon weer opnieuw beginnen ( de aanhouder wint), met het demonteren van het mechanisme, daar waar de liftknop zit en in alle rust weer eens kijken waarom het niet werkt.
Wordt vervolgt......
Video2000_fan
Berichten: 63
Lid geworden op: 06 jun 2017, 19:44

13 aug 2020, 12:20

Dag lee, Aan het begin van dit topic toon je ons een foto van hoe het er uit zag toen het uit elkaar lag.

Kan je ook eens enkele foto's posten van de manier waarop je het in elkaar hebt gezet en hoe dit gemonteerd zit in de draaitafel?
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 5293
Lid geworden op: 24 mei 2009, 22:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

13 aug 2020, 13:05

lee schreef: 13 aug 2020, 08:49 Bij een andere 312 die wel goed functioneert ...
Het lijkt mij dus een mechansich probleem en niet electronisch.
Dan schroef je die toch open om te kijken hoe het werkt en hoe het hoort te zitten. :whistle:
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
pjottr
Berichten: 347
Lid geworden op: 11 jul 2018, 23:57

13 aug 2020, 16:21

Will schreef: 12 aug 2020, 23:43
Hoewie Loewie schreef: 12 aug 2020, 20:18
pjottr schreef: 12 aug 2020, 19:03 Als je de stroom van een 312 uitschakelt gaat de lift omhoog, bij die van althans.
Ik ga er dus maar van uit dat het zo hoort.
Ja, volgens mij hoort dat zo. Maar dit is inderdaad in strijd met de afstel instructies in het service manual. :think:

312 bezitters zouden eens moeten proberen hoe dat werkt bij hun 312. Dus de stroom eraf als de naald op de plaat staat. Wie o wie?
Ja, ik dus. Lees maar effe terug. Bij uitschakelen blijft de naald op de plaat staan, ofwel de armlift blijft gewoon in dezelfde stand staan.
De magneet wordt aangetrokken als het stop-lampje gaat branden.

Als ik de 312 IN schakel met de lift naar beneden dan gaat die meteen omhoog. Omdat het Stop lampje aan gaat.
Dat lukt bij mij niet, geen stroom is lift naar boven, bij geen stroom kan ik de lift naar beneden drukken maar vergrendeld deze gewoon niet.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 5293
Lid geworden op: 24 mei 2009, 22:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

13 aug 2020, 16:24

Kun je een foto van je typeplaatje plaatsen? Misschien kan mae er wat mee.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
pjottr
Berichten: 347
Lid geworden op: 11 jul 2018, 23:57

13 aug 2020, 16:29

Ik zal even kijken als ik terug ben eind volgende week.
En als ik het vergeet herinnert Fotohuis mij er wel aan, heb nog een half half date met m staan :wink:
lee
Berichten: 34
Lid geworden op: 10 mar 2015, 08:37

13 aug 2020, 17:13

Will schreef: 13 aug 2020, 13:05
lee schreef: 13 aug 2020, 08:49 Bij een andere 312 die wel goed functioneert ...
Het lijkt mij dus een mechansich probleem en niet electronisch.
Dan schroef je die toch open om te kijken hoe het werkt en hoe het hoort te zitten. :whistle:

Heb ik gedaan en ik zie geen verschil :-|
Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 7246
Lid geworden op: 19 feb 2016, 17:37
Locatie: R'stein soms Mykolaiv
Contacteer:

16 aug 2020, 15:47

Ik heb er ook mee lopen te klooien. Als er op een 312 geen stroom staat moet je de lift mechanisch omlaag kunnen laten gaan en die moet vergrendelen. Met de spanning er op springt deze omhoog wat ook moet want de Stop komt dan in. Ik heb een 312 die het af en toe ook niet goed deed.
Na 2x uit en in elkaar te hebben gezet werkte het mechanisme weer, een mechanisch probleem dus. Echter na een 1/2 jaar kwam het af en toe weer terug. Kennelijk is de afstelling best kritisch.
http://www.svema.info
Philips 22RH550 + Teufel Ultima-20Mk2, Theater 500-16. N4504, N4511, N4450, N2521, (1)408, 212, 312, 222, draaitafels + GP401/412 Mk2 Shibata/MC-3. CD204, CDF200. NAD C352, C422, C521BEE + FB820. 22RH743+22RH544/79R
w1ntelre
Berichten: 280
Lid geworden op: 18 sep 2018, 13:43
Locatie: Brabant

19 aug 2020, 08:00

Inderdaad hetzelfde geconstateerd als Will. Uitzetten tijdens spelen = geen verandering, naald blijft op de plaat liggen. Bij weer inschakelen gaat speler op stop, arm schakelaar gaat om en en arm komt omhoog.
pjottr
Berichten: 347
Lid geworden op: 11 jul 2018, 23:57

19 aug 2020, 18:55

Heb het gecontroleerd, bij mij is het ook hetzelfde, ik zat er in eerste instantie dus naast. :oops:
Plaats reactie