Philips 977 ''toerenteller'' in de war

Sommigen zijn blij dat ze van die "knetterende haardvuren" af zijn, terwijl anderen bewust nog nieuw vinyl kopen.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11856
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

01 okt 2010, 21:00

Op zoek dus naar een behulpzame MFBfreak voor reparatie... ;)
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
tim89
Berichten: 3877
Lid geworden op: 10 mar 2010, 19:48
Locatie: heinkenszand (zeeland)

06 okt 2011, 22:06

ik stuur volgende week mijn 977 naar Will

eens kijken of hij kan vinden waar het hem in zit

laten we hopen dat het een simpel makkelijk te krijgen IC is dat de boel verstoord
geen vriendin, geen gezeur, DUS STAPELEN MAAR !!!!!!
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9578
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

07 okt 2011, 09:02

Goed geregeld, Tim! Ben benieuwd of dit gerepareerd kan worden, er staat hier ook een 977 met hetzelfde probleem.
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
tim89
Berichten: 3877
Lid geworden op: 10 mar 2010, 19:48
Locatie: heinkenszand (zeeland)

07 okt 2011, 15:59

we zullen het wel zien
geen vriendin, geen gezeur, DUS STAPELEN MAAR !!!!!!
Gebruikersavatar
Abe
Berichten: 1101
Lid geworden op: 07 mei 2011, 23:07
Locatie: Leeuwarden

07 okt 2011, 20:56

Mijn toerenteller van de 967 is niet in de war maar de RPM zelf wel als je de quartz aan zet, hij zakt dan binnen 5 seconden naar nul en gaat niet draaien met quartz ingeschakeld bij het begin

Weet iemand hier toevallig meer over, als ik dat hier ook even snel mag vragen? :)
22AH305, FA890, 22AH370, 22AH270, 22AH170, 22AH106, FT980, 22RH702 / ERRES 5702, 22AF877 / ERRES 5877, F7215, 22GA212, 22AF967, CD620, CD624, CD722, CD160, F6622 (2x), FC650 (2x), N7150, N4520, 22AH080, VR2497, VR6879, 22RH412, 22AH484, 22AH489, FB815
Gebruikersavatar
tim89
Berichten: 3877
Lid geworden op: 10 mar 2010, 19:48
Locatie: heinkenszand (zeeland)

17 okt 2011, 21:16

de 977 is nu op de post op weg naar Will

eens kijken of hij het probleem kan vinden
en hopelijk dat het gemaakt kan worden
geen vriendin, geen gezeur, DUS STAPELEN MAAR !!!!!!
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11856
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

17 okt 2011, 22:08

Hopelijk komt hij heelhuids aan. Kwetsbare dingen om te versturen...
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
tim89
Berichten: 3877
Lid geworden op: 10 mar 2010, 19:48
Locatie: heinkenszand (zeeland)

17 okt 2011, 22:37

heb hem helemaal in dikke matten foam ingepakt

en het element ligt mooi hier

het draaiPlateau licht onderin de doos

en als de kap kapot gaat zoek ik voor een euro of 5 een 777 sloper

dus ik maak mij niet zo een zorgen
geen vriendin, geen gezeur, DUS STAPELEN MAAR !!!!!!
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 4009
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

17 okt 2011, 22:40

Vond ik ook al, maar Tim durfde het wel aan.

Edit: Tim was me al voor. Hoe doet-ie dat toch :mrgreen:
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
tim89
Berichten: 3877
Lid geworden op: 10 mar 2010, 19:48
Locatie: heinkenszand (zeeland)

17 okt 2011, 22:46

zit teveel achter de PC :mrgreen:

nee ben veel aan het lezen over audio op het net en hou MP in de gaten
en tussendoor hier even kijken
daarom ben ik vaak zo snel
geen vriendin, geen gezeur, DUS STAPELEN MAAR !!!!!!
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 4009
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

18 okt 2011, 16:36

Zo, de 977 is binnen, en hij heeft het overleefd :D
Tim had het apparaat dan ook heel goed verpakt:
Stevige doos, veel schuim...
Stevige doos, veel schuim...
Een transportbeveiliging was losgeschoten
Een transportbeveiliging was losgeschoten
Even snel getest, hoewel snel... Hoe gaat dat ding nou aan?
Oh ja zo dus... Het display geeft inderdaad 00.0 aan en bij opnieuw inschakelen weer wat anders...
display van slag...
display van slag...
Nou dat was het dan, de 977 weer terug in de doos want op de tafel ligt nu een klein versterkertje dat veel te warm wordt.
Als dat klaar is ga ik aan de 977 meten.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
tim89
Berichten: 3877
Lid geworden op: 10 mar 2010, 19:48
Locatie: heinkenszand (zeeland)

18 okt 2011, 16:57

mooi dat die goed is aangekomen

maar dat kan ook niet anders zo als die was ingepakt

en Will doe lekker rustig aan
het heeft geen haast
ik heb hier genoeg DT's om mee te spelen

dus neem lekker de tijd

groeten tim
geen vriendin, geen gezeur, DUS STAPELEN MAAR !!!!!!
Gebruikersavatar
Dominic
Berichten: 1104
Lid geworden op: 23 mar 2008, 20:04

18 okt 2011, 20:44

Dit hele gebeuren klinkt als een dikke rimpel op de voeding voor de logica. Grote kans dat er ergens een elco slecht is of naar massa lekt.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 4009
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

06 nov 2011, 22:00

Een mens kan zich vergissen...

Na de RH580 is de tafel vandaag vrij voor Tim's 977. Nadat ik de bodem -die net als die van andere draaitafels, ook krom is- losgeschroefd heb kijk ik tegen een boel mechanica en een paar printen aan. Beide helaas met de componenten naar de andere kant. Dat wordt nog leuk met meten :x
Het display en de stuurprint zijn wel makkelijk los te koppelen. In de vaste overtuiging dat de fout in de stuurprint van het display zal zitten besluit ik de aansluiting te verlengen, het zijn maar vijf draadjes. Nu kan kan ik de print en het display buiten de kast testen en kan de 977 gewoon weer op z'n pootjes staan.

Zo gedacht, zo gedaan en twintig minuten later ligt de print voor me.
Nu eerst maar eens de voeding meten. Daar is niet veel op aan te merken: er zit wel een beetje rommel op, maar dat kan je verwachten, het kan met 60-80-mV en geen naaldpulsen ruim door de beugel op de voedingsspanning van 10 volt. Mooi !

Maar wat doen de drie signalen naar de print. Nou: helemaal niks :? nou ja twee zijn hoog en een is laag, maar er moeten pulsen op staan en dat is niet zo.
Zou de fout dan toch op de grote print zitten? Dat is gunstig, want dan is de 4737 niet kapot en de rest is allemaal standaard cmos. Maar het wordt wel lastig meten op die grote print.

Eerst maar eens in de servicemanual lezen, die zegt: meet 25, 27 en 34. Geen signaal: trek de connector los en meet opnieuw. Ho, dan kan 4737 toch nog kapot zijn? :shock:
Maar het is al laat, dus laat ik het hier bij laten...

Op de foto's moeten jullie nog even wachten want de accu van het fototoestel was net leeg...
Wordt vervolgd.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
tim89
Berichten: 3877
Lid geworden op: 10 mar 2010, 19:48
Locatie: heinkenszand (zeeland)

06 nov 2011, 23:31

ben benieuwt hoe het gaat aflopen

succes

groeten tim
geen vriendin, geen gezeur, DUS STAPELEN MAAR !!!!!!
Plaats reactie