Philips 977 ''toerenteller'' in de war

Sommigen zijn blij dat ze van die "knetterende haardvuren" af zijn, terwijl anderen bewust nog nieuw vinyl kopen.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9960
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

13 nov 2011, 23:05

mooi dat je de defecte component gevonden hebt!
ik zie nog niet helemaal waarom het display nu werkt zonder dit IC ertussen?
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 4021
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

13 nov 2011, 23:09

Remi schreef:ik zie nog niet helemaal waarom het display nu werkt zonder dit IC ertussen?
Het IC is gebruikt als schakelaar, ik heb nu de punten op de print doorverbonden alsof het in een stand staat.
Kijk maar eens in het (blok) schema, dan zie je het meteen denk ik.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
tim89
Berichten: 3877
Lid geworden op: 10 mar 2010, 19:48
Locatie: heinkenszand (zeeland)

13 nov 2011, 23:13

heel mooi dat je het gevonden hebt

daar ben ik echt heel blij mee

nu alleen een vervangend IC zoeken en hij is weer volledig werkend
geen vriendin, geen gezeur, DUS STAPELEN MAAR !!!!!!
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9960
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

14 nov 2011, 01:50

ah ja ik zie het. wel een beetje een vreemde verwijzing naar het 2e deel van het IC, lijkt naar een andere te wijzen.
is dit wat? IC's op ebay
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Thomas
Site Admin
Berichten: 11856
Lid geworden op: 16 jun 2005, 14:55
Locatie: Lochem, Gelderland
Contacteer:

14 nov 2011, 19:41

Chapeau, Will! Je bent stiekem toch de ongekroonde Service-koning van Limburg :) Mooi dat je het euvel hebt gevonden! Mocht je bij de Regenboog niet slagen, dan is Grootaers in Maastricht nog een optie. Ik kan ze ook krijgen, kosten 90 cent. Er zijn er nog drie op voorraad maar ze zullen vast niet hard gaan ;)
Thomas Baur
webmaster http://www.mfbfreaks.com
De Enige Echte Philips Motional Feedback Website!
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9960
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

14 nov 2011, 20:52

mag ik er vier? :mrgreen: :wink:
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
Harry
Berichten: 9584
Lid geworden op: 07 dec 2009, 19:58
Locatie: Bij Arnhem

14 nov 2011, 21:10

Will, geweldig gedaan! De eerste keer dat ik lees dat iemand dit probleem heeft opgelost :D :D
Thomas schreef: Er zijn er nog drie op voorraad maar ze zullen vast niet hard gaan ;)
Weet je wel dat zeker? Er zijn toch nog wel wat van deze defecte apparaten in omloop. Eens kijken, waar heb ik mijn exemplaar ook al weer neergezet? Remi, bestel nog maar een chippie extra voor de zekerheid :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Van alle dingen die ik ben kwijtgeraakt mis ik mijn verstand het meeste...
Gebruikersavatar
PS386
Berichten: 621
Lid geworden op: 09 apr 2010, 22:03
Locatie: Oordegem, Belgie

14 nov 2011, 21:26

Bij AST electronica zijn er nog 27 van de CD4085 op voorraad. Nog niet panikeren dus!! :D :D Ik heb er ook eentje met hetzelfde euvel. :D
Te veel om op te noemen...

VOLVO for life!!!!
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 4021
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

14 nov 2011, 22:46

Will schreef:Zo, nu vast staat dat dat het IC437 kapot is kan ik op zoek naar een 4085. Regenboog???
Regenboog !!! 95 cent. 8) Op weg van kantoor naar huis een tussenstop gemaakt en ze hadden het gewoon.

Vanavond eerst een voetje op de print gesoldeerd. Nieuw IC er in gedrukt en jawel hoor: werkt zoals het hoort. :D

Dank voor alle lof Remi, Tim, Thomas en Harry :wink: Met een goede servicemanual kom je een heel eind.

Ga nog niet de volledige voorraad IC's opkopen :? , ik zal nog een handleiding maken waarmee je kan controleren of het IC ook werkelijk kapot is. Vooral voor de mensen zonder scoop is dat handig.

De komende dagen niet veel tijd, dus het blijft even zo liggen.

Wordt dus nog steeds vervolgd...
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
tim89
Berichten: 3877
Lid geworden op: 10 mar 2010, 19:48
Locatie: heinkenszand (zeeland)

14 nov 2011, 22:56

heel erg mooi dat die het weer doet

ik hoor wel wat de kosten zijn

groeten tim
geen vriendin, geen gezeur, DUS STAPELEN MAAR !!!!!!
Gebruikersavatar
Remi
Berichten: 9960
Lid geworden op: 16 jun 2005, 20:04
Locatie: bij Arnhem

14 nov 2011, 23:00

top hoor Will, mooi project zo 8)
"Hoezo nu wel genoeg? D'r is toch nog plek!" jaja, waar dan? "Ha! d'r kan nog wat in de auto!"
Gebruikersavatar
correltje
Berichten: 3693
Lid geworden op: 24 aug 2010, 13:29
Locatie: Waalwijk

14 nov 2011, 23:42

Ja, goed gedaan Will. Ik heb het project ook helemaal gevolgd. Geweldig!
Bronnen: GA202, 2X GA212, GA222, AF877, CD202, CD911, 22RH621, 22RH651, TK610, TU 3900, TX-400, N4504.
Versterkers/Receivers: 2X NL312H, 22RH521, 22RH551, 22AH762.
Weergevers: ADK2525, N6320, 2X N6330, MFB: 2X 541, 532, 544, 586, 587
arco
Berichten: 44
Lid geworden op: 29 dec 2010, 00:21

15 nov 2011, 17:02

IC wordt nog gewoon gemaakt, dus je kunt ze nog per emmer kopen... :mrgreen:
http://www.ti.com/product/cd4085b
Mvg,

Peter.
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 4021
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

17 nov 2011, 22:09

Het slot van dit feuilleton...

Voor het nieuwe IC heb ik eerst een voetje op de print gesoldeerd, mocht het nog een keer kapot gaan is het makkelijker te vervangen.
Nieuw IC in een voetje
Nieuw IC in een voetje
Daarna alle "verlengdraden" er weer tussenuit gehaald en de hele zaak terug in de PU geschroefd. Alles weer rechtop gezet en voordat ik de bodem er weer op schroef nog even testen.
Miljaar, het plateau draait niet :evil: Als ik hem net weer omgedraaid heb schiet me te binnen dat ik de arm vastgezet heb en dan draait de motor ook niet. Gelukkig alles werkt wel!
Hij draait niet meer, Oh jawel toch.
Hij draait niet meer, Oh jawel toch.
Nog even wat laatste foto's, bodem vastschroeven, terug in de doos en op de post ermee. Terug naar Tim.
Mooi he...
Mooi he...
IMG_3951_k_33_45.JPG (11.18 KiB) 4111 keer bekeken
Nu nog het reparatie-recept:
In de servicemanual staan bij de pinnen van de IC's spanningen. Die kun je meten met een multimeter in de stand Gelijkspanning. Als je een scoop hebt kun je die beter gebruiken, dan kun je de blokgolven zien. Het zou ook met de geluidskaart van de PC moeten lukken, maar let op: de spanning is 10volt, zet dus een weerstand van 100k in serie met de ingang.
Zorg er nu voor dat de tacho een stabiel signaal geeft. Daarvoor moet de PU rechtop ("normaal") staan, met het plateau er op. En de motor moet natuurlijk draaien...

Je meet nu op de ingangen van IC437. Op pen 5 en 8 moet een blokgolf staan (of de aangegeven gelijkspanning) en aan de uitgang (pen 4) moet een van die twee blokgolven staan (of de aangegeven gelijkspanning.

Meet nu de andere helft: Op pen 1 en 12 moet een blokgolf staan (of de aangegeven gelijkspanning) en op de uitgang, pen 3, moet een van die twee blokgolven staan. Controleer echter ook pen 10: hier moet 0 volt op staan, als dat niet zo is heb je geen stabiel tachosignaal en dan wordt de uitgang (pen 3) uitgeschakeld.

Is aan alle voorwaarden voldaan en meet je geen signaal op pen 3 en/of pen 4 dan is het zeker dat het IC kapot is.
Het grootste probleem is dan het IC er uit krijgen. Dat gaat het beste door alle pootjes van het IC af te knippen en daarna de pinnetjes een voor een uit de print te solderen.

Ik ben benieuwd naar de reparaties van de andere 977's. Veel succes ermee.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
tim89
Berichten: 3877
Lid geworden op: 10 mar 2010, 19:48
Locatie: heinkenszand (zeeland)

17 nov 2011, 22:14

heel erg mooi

kan niet wachten tot hij binnen is
geen vriendin, geen gezeur, DUS STAPELEN MAAR !!!!!!
Plaats reactie