Marantz CD94 met Siltech Upgrade.

Digitale schijfjes en analoge MFB boxen gaan ontzettend goed samen... Alles over CD spelers, DAC's en loopwerken hier!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1593
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

05 dec 2019, 07:57

Afbeelding
Gebruikersavatar
ChromeMaximaII
Berichten: 2465
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

05 dec 2019, 18:10

Weinig kritisch lijkt me, elke Elektuur-TUP zou het moeten doen. ;) Begrijp niet zo goed waarom ze daar niet ook een 2SA733 hebben ingezet? :think:
Geen foutjes maken aldaar, kan een ongeregelde uitgang met te hoge spanning op die voedingslijn tot gevolg hebben.

Overigens... vervelend foutje in dit CD960 schema bij Q804 en ook Q801 (hier niet weergegeven). In het schema van de CD94 staat het wel goed. :ugeek:
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1593
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

05 dec 2019, 18:34

ChromeMaximaII schreef:
05 dec 2019, 18:10
Weinig kritisch lijkt me, elke Elektuur-TUP zou het moeten doen. ;) Begrijp niet zo goed waarom ze daar niet ook een 2SA733 hebben ingezet? :think:
Geen foutjes maken aldaar, kan een ongeregelde uitgang met te hoge spanning op die voedingslijn tot gevolg hebben.
Ik haal eerste de TDA1541a en de op-amps van de print, en kijk dan of alle voeding spanning juist zijn....
ChromeMaximaII schreef:
05 dec 2019, 18:10
Overigens... vervelend foutje in dit CD960 schema bij Q804 en ook Q801 (hier niet weergegeven). In het schema van de CD94 staat het wel goed. :ugeek:
uit cd94mk2 service manual

Afbeelding
Gebruikersavatar
ChromeMaximaII
Berichten: 2465
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

05 dec 2019, 20:29

Dit gaat niet werken:
cd960-psu-error.jpg
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1593
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

05 dec 2019, 21:12

ChromeMaximaII schreef:
05 dec 2019, 20:29
Dit gaat niet werken:

cd960-psu-error.jpg

:oops: ik kijk er gewoon overheen :o
Gebruikersavatar
ChromeMaximaII
Berichten: 2465
Lid geworden op: 09 aug 2014, 21:02

05 dec 2019, 21:17

Schema's tekenen is ook mensenwerk. ;)

Sinds de "Ruisvrije voorversterker" uit de Elektuur halfgeleidergids van 1978 zie ik dit soort touwtjes wat sneller :mrgreen:
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1593
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

05 dec 2019, 21:31

ChromeMaximaII schreef:
05 dec 2019, 21:17
Schema's tekenen is ook mensenwerk. ;)

Sinds de "Ruisvrije voorversterker" uit de Elektuur halfgeleidergids van 1978 zie ik dit soort touwtjes wat sneller :mrgreen:
Bron : elektuur
Afbeelding
Gebruikersavatar
Robertvs
Berichten: 1397
Lid geworden op: 30 dec 2012, 13:32
Locatie: regio ArnhemZ

05 dec 2019, 23:33

Goh.... jammer dat elektuur toen nooit een rectificatie "het lek van Elektuur" geplaatst heeft... :lol: Maar de zekeringen-fabrikant was er blij mee :lol:

P.S. ik zou de ingangen ook afgezekerd hebben, maar dan met 1A snel
541, 544, 585, (F9638 unrefurbished in dit theater)
Gebruikersavatar
Will
Berichten: 4005
Lid geworden op: 24 mei 2009, 21:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

07 dec 2019, 13:09

Kwam een documentje tegen dat interessant kan zijn voor nummeroloog mae

klikklik
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1593
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

12 dec 2019, 18:46

Draadbrugjes vervangen

Afbeelding

Kapote weerstanden vervangen en toch een 2SA1175 gevonden.

Afbeelding

Nog meer weerstanden en draadbrugjes vervangen

Afbeelding

TDA1541 en de Opamps gaan op ic-voetjes , die waren eruit om de voeding te kunnen testen.

Afbeelding
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1593
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

13 dec 2019, 16:43

Alle voeding spanningen zijn okay , ic-voetjes geplaatst , op verzoek grundig-DEM erin gemaakt en testen met audio...

Afbeelding
edit. juiste foto geplaatst , stond een elco verkeerd om :?

Nu nog 4 snaren vervangen , uit de webshop en dan duur testen..
Laatst gewijzigd door bramjacobse op 14 dec 2019, 16:15, 3 keer totaal gewijzigd.
raymondw
Berichten: 9
Lid geworden op: 10 jun 2019, 17:45

13 dec 2019, 19:56

Hoi Bram,

Goed werk - vraagje, welk voordeel heeft de S1 versie t.o.v de stad. versie?

MFG,

Raymond
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1593
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

13 dec 2019, 20:39

raymondw schreef:
13 dec 2019, 19:56
Hoi Bram,

Goed werk - vraagje, welk voordeel heeft de S1 versie t.o.v de stad. versie?

MFG,

Raymond
Asjeblieft klikklak
Gebruikersavatar
bramjacobse
Berichten: 1593
Lid geworden op: 22 aug 2014, 09:02
Locatie: Almere-Haven
Contacteer:

14 dec 2019, 10:13

Nieuwe Snaren erin ,  uit de MFB-Freaks-shop , klikklak

Afbeelding

Afbeelding

Even goed opletten :-)

Afbeelding

Nu poosje proefdraaien... :violin:

Afbeelding
raymondw
Berichten: 9
Lid geworden op: 10 jun 2019, 17:45

14 dec 2019, 11:17

Hoi Bram,

Ik leid uit dat draadje af dat de S1 versie een bewezen kwalitatieve verbetering geeft t.o.v. de niet S1 versie, echter dit betreft vnl. verbeterde specificaties. Ik ben echter nog nooit een argumentatie tegengekomen waarin beschreven staat dat de S1 versie ook klankmatige verbeteringen geeft. Het enigste wat ik mij kan indenken is dat de verbeterde specificaties van de S1 een positieve impact heeft op de weergave van hele kleine signalen (dus detail), echter bewezen is dat niet.

Dat de CD94 mkII S1 versies heeft is m.i. logisch omdat deze in differentiële mode draaien waarbij het van belang is dat beide DAC's zo gelijk mogelijk zijn, alleen dan zal het resulterende foutsignaal (common mode) achter de differentiële versterker kleiner zijn dan bij de normale CD94. Ergo bij de CD94 MkII heeft de S1 versie een duidelijke functionele reden, maar voor de std. CD94 en alle andere spelers met een enkelvoudige DAC zie ik dat voordeel niet zo. Of sla ik hier de plank mis?

Last but not least:

1: Wat zijn jouw ervaringen met de Grundig DEM modificatie ?
Note: zelf heb ik hem ook doorgevoerd (aan de soldeerzijde).
2: Wat is de reden geweest om beide Elna 6800uF's te vervangen ?
3: Ik zie dat de koptelefoon uitgang niet aangesloten is, waarbij ik vermoedt dat dit een Siltech move is geweest ?

Mvrgr,

Raymond
Laatst gewijzigd door raymondw op 14 dec 2019, 11:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Plaats reactie