VR2840 loopwerk uitwisselen

Ook op TV en videogebied heeft Philips diverse hoogstandjes op zijn naam staan. Denk aan VCR, Video2000 en de diverse onverwoestbare TV chassis. Al het tele-gebabbel kan hier plaatsvinden!

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Berrie20
Berichten: 85
Lid geworden op: 19 mar 2010, 13:10

20 jun 2022, 12:26

Hier een ander VCC gerelateerde vraag:

Een tijd geleden kwam ik in de plaatselijke milieustraat een VR2840 tegen. Bij nadere inspectie is het loopwerk fysiek kapot: diverse asjes zijn afgebroken. In een poging om de zeldzame VR2840 te redden, bedacht ik het volgende: Nu heb ik ook nog een VR2340/F deck over. Kan ik de videokop, 2x printplaat en een extra stekkertje [voor de schakelstand tussen Normaal en XL] vanuit de 2840 in het loopwerk van de 2340/F overzetten? Of is dit helemaal niet compatibel met elkaar?
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 8627
Lid geworden op: 26 jun 2005, 22:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

20 jun 2022, 16:48

moet kunnen de verschillen zitten in de genoemde delen. zie manuals als je het nog preciezer wilt weten.

ik heb ooit in een 2340/F het schakelaartje geretrofit en hij liep inderdaad halve snelheid maar het beeld was onbruikbaar omdat de overige omschakelingen uiteraard niet plaatsvonden (en de kop niet klopt maar er zijn ook mensen -eigenlijk maar 1- die beweren dat het wel werkt).
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
mae
Donateur
Berichten: 6258
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad
Contacteer:

21 jun 2022, 12:55

Op de genoemde onderdelen na, zou het loopwerk in de 2840 hetzelfde moeten zijn als het F-loopwerk. Ik denk dus dat het kan, maar heb weinig parktijkervaring met die machines.
Berrie20
Berichten: 85
Lid geworden op: 19 mar 2010, 13:10

21 jun 2022, 13:11

Bedankt voor jullie antwoorden! Dit geeft mij wat betreft het uitwisselen meer zekerheid.
Ik ga het binnenkort uitproberen en zal mijn bevindingen hier delen!
Berrie20
Berichten: 85
Lid geworden op: 19 mar 2010, 13:10

26 jun 2022, 14:05

Ja, ik kan bevestigen dat met het overzetten van bovenstaande onderdelen, het allemaal werkt!
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 8627
Lid geworden op: 26 jun 2005, 22:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

26 jun 2022, 19:12

ben ik ook wel benieuwd hoe goed de jouwe uitwisselbaar is met andere XLP opnamen.
heb je toevallig dergelijke teeps van een andere recorder om te proberen?

Mijn eerste exemplaar bakte er niks van in XLP maar de tweede die ik van Otto mocht overnemen deed het wel goed. Dus tot op heden 50% succes. een ghhrundigghh 2x8 was voorspelbaar ook bagger dat hoef je niet eens te proberen.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
snameroc
Donateur
Berichten: 6959
Lid geworden op: 01 mei 2010, 13:45

26 jun 2022, 20:31

.
Berrie20
Berichten: 85
Lid geworden op: 19 mar 2010, 13:10

27 jun 2022, 20:21

gromsound schreef: 26 jun 2022, 19:12 ben ik ook wel benieuwd hoe goed de jouwe uitwisselbaar is met andere XLP opnamen.
heb je toevallig dergelijke teeps van een andere recorder om te proberen?

Mijn eerste exemplaar bakte er niks van in XLP maar de tweede die ik van Otto mocht overnemen deed het wel goed. Dus tot op heden 50% succes. een ghhrundigghh 2x8 was voorspelbaar ook bagger dat hoef je niet eens te proberen.
Uit de partij XL banden die ik heb, speelt de recorder deze slecht af. Om de paar seconden veel stoorstrepen in beeld. Nu moet ik wel zeggen dat, uit diezelfde partij, de niet XL-opnames óók slecht afspelen. Dus grote kans dat de recorder die destijds de opnames maakte niet goed was, of de banden in de loop der jaren slecht zijn geworden. Eigen gemaakte XL opnames op een goede tape, spelen prima af.
Plaats reactie