Philips FA930: Geen geluid, leds op front branden wel alle

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
MFB-Holland
Berichten: 789
Lid geworden op: 29 mei 2010, 21:13

Ik heb een FA930 gekocht (die goed zou spelen, echter...)

Hij springt wel aan, althans de led's en bronkeuzelampjes gaan branden.
Je hoort de relais echter niet klikken bij inschakelen. Ook als ik de A/B speakerrelais bedien, dan hoor ik niets klikken (led's gaan dan wel aan of uit). Ik heb niet eerder meegemaakt, dat dan de led's en lampjes wel branden.
Zou door het verzenden met de post er ergens een verbinding verbroken zijn? Waar zitten de bekende breukpunten?
Of zou het toch een defecte eindtrap zijn?
Ik zal in ieder geval de zekeringen gaan controleren.
Hebben jullie verder een idee in welke richting ik het zou moeten zoeken?
snameroc
Donateur
Berichten: 9263
Lid geworden op: 01 mei 2010, 13:45

Ik denk dat je goed moet kijken naar scheuren in de hoofdprint bij zware onderdelen
Gebruikersavatar
Regenpak
Donateur
Berichten: 4393
Lid geworden op: 13 dec 2020, 18:44
Locatie: Amsterdam West
Contacteer:

MFB-Holland schreef: 07 mei 2024, 10:20 Hebben jullie verder een idee in welke richting ik het zou moeten zoeken?
Kijk of-ie in protect zit. Als er spanning op de uitgang staat zal dat zo zijn. Uiteraard vóór het relais meten.

Tjerk
aka Dr. F.M. Tuner
PeterPhilips900
Berichten: 476
Lid geworden op: 13 dec 2016, 15:08

Even een heel domme vraag van mijn kant: zitten er wel twee metalen bruggetjes op de plek van de ingangen voor de equalizer (achterzijde van de versterker)? De vorige eigenaar kan ze kwijt zijn geraakt en dus niet teruggeplaatst hebben na het verwijderen van de tulpstekkers van de equalizer. Dan is in ieder geval het geluidssignaal onderbroken.
Dit heeft geen verband met de speaker relais, maar komt ook vaak voor bij "problemen".
Robertvs
Donateur
Berichten: 3454
Lid geworden op: 30 dec 2012, 13:32
Locatie: regio ArnhemZ

Waarschijnlijk wel bekend bij je...maar niet als oorzaak van je probleem:
IMG_9187.jpeg
541, 544, 585, (F9638 unrefurbished in dit theater) CD104, 204, 304-1, en nog wat Onkyo en Marantz spul
En nog een lieve vrouw , 2kids, fijne Opel en fijn huis.... what else :lol:
MFB-Holland
Berichten: 789
Lid geworden op: 29 mei 2010, 21:13

De originele bruggen aan de achterzijde zitten er gewoon ingeprikt.
Ik heb hem inmiddels open liggen, heb op het oog nog geen vreemde zaken gezien (moet nog gaan meten).
MFB-Holland
Berichten: 789
Lid geworden op: 29 mei 2010, 21:13

Van de printzekeringen liggen er 4 van de 6 uit.
Gebruikersavatar
Will
Donateur
Berichten: 12182
Lid geworden op: 24 mei 2009, 22:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

Laat me raden, 1250 tm 1253 :whistle:
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.

Es ‘t good is moste ‘t good laote.
MFB-Holland
Berichten: 789
Lid geworden op: 29 mei 2010, 21:13

yep, dat klopt. Dit houdt neem ik aan in, dat de eindtrappen eruit liggen?
Gebruikersavatar
Will
Donateur
Berichten: 12182
Lid geworden op: 24 mei 2009, 22:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

Het houdt in dat je moet gaan meten.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.

Es ‘t good is moste ‘t good laote.
Gebruikersavatar
Regenpak
Donateur
Berichten: 4393
Lid geworden op: 13 dec 2020, 18:44
Locatie: Amsterdam West
Contacteer:

Will schreef: 12 mei 2024, 18:06 Het houdt in dat je moet gaan meten.
Dat zal dan wel een uitdaging worden. Dit is een klasse G (of is het nou H?) eindtrap waarbij een tweede voedingsspanning wordt bijgeschakeld als veel vermogen wordt gevraagd. Het is wel mogelijk (aan te raden zellufs) om alleen met +/-Vl de boel te testen. De luie methode werkt dan ook gewoon. Met wat mazzel is maar één eindtrap stukkend.

Tjerk
aka Dr. F.M. Tuner
Gebruikersavatar
Will
Donateur
Berichten: 12182
Lid geworden op: 24 mei 2009, 22:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

Ik weet niet of je kan testen met alleen de lage voeding (VI). Als ik het goed zie krijgt de biasschakeling zijn stroom van Vh.

Als je geluk hebt dan zit de fout in de voeding. Een gesneuvelde brugcel door een voedingselco die na een zeer lange winterslaap doorgeslagen is.

Dus eerst wat dingen testen en dan met de DBT verder. Eigenlijk de standaard aanpak.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.

Es ‘t good is moste ‘t good laote.
Gebruikersavatar
Will
Donateur
Berichten: 12182
Lid geworden op: 24 mei 2009, 22:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

Regenpak schreef: 12 mei 2024, 18:44 Dit is een klasse G (of is het nou H?)
Dat weet ik ook nooit. Bij G wordt een hogere voedingsspanning bijgeschakeld en bij H wordt de voedingsspanning gemoduleerd.
Klikklik
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.

Es ‘t good is moste ‘t good laote.
Gebruikersavatar
Regenpak
Donateur
Berichten: 4393
Lid geworden op: 13 dec 2020, 18:44
Locatie: Amsterdam West
Contacteer:

Will schreef: 12 mei 2024, 21:18Bij G wordt een hogere voedingsspanning bijgeschakeld en bij H wordt de voedingsspanning gemoduleerd.
Klopt. Maar wordt hier geschakeld of gemoduleerd? Voor de luie methode wel redelijk essentieel. Maar gezien het feit dat er twee PNP's in +/-Vh zitten is het waarschijnlijk G.

DBT zou weleens niet goed kunnen werken. Dit is toch een complex circuit.

Tjerk
aka Dr. F.M. Tuner
Plaats reactie