10 pins videocamera

Ook op TV en videogebied heeft Philips diverse hoogstandjes op zijn naam staan. Denk aan VCR, Video2000 en de diverse onverwoestbare TV chassis. Al het tele-gebabbel kan hier plaatsvinden!

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Fernan
Berichten: 194
Lid geworden op: 16 okt 2022, 14:00

Beste forumleden,

Ik heb recentelijk een Mitsubishi HS-710EZ VHS portable videorecorder aangeschaft en weten te repareren door de snarendrek schoon te maken en nieuwe snaren terug te plaatsen, de recorder speelt nu weer goed af met (grotendeels) stabiel beeld en geluid
17013769863915002351163026217139.jpg
De reden waarom ik dit exemplaar had gekocht was omdat er een 10 pins camera bus aan de zijkant zit net zoals bij een Philips VR2220 en dan (zodra alles werkt een 12 volt accu te maken en installeren) met een externe camera in de buurt wat te filmen
17013780328782296442148470071638.jpg
Nu heb ik van een vorig project nog een JVC GZ-S3 losse camera met zo'n 10 pins aansluiting met een "saticon" buis maar helaas doet deze het niet helemaal, als ik een band afspeel op de recorder dan krijg ik dat wel te zien via de viewfinder maar als ik record met de camera dan krijg ik een wit/grijs beeld te zien op zowel de TV en de viewfinder, geluid neemt ie wel op via de ingebouwde microfoon, ook werkt de rode record pauze/start knop op de camera
17013784278321096919610067280785.jpg
Ik heb dus het idee dat dit probleem aan de camera ligt en weet niet of dit te repareren valt, heb hem al voorzichtig opengemaakt maar hij zit propvol met printplaten, mocht deze camera helaas niet meer te redden zijn dan hou ik me aanbevolen als iemand nog een werkende camera heeft met zo'n 10 pins aansluitbus welke voor een forumprijs van de hand mag :D

Groeten, Fernan
Robertvs
Donateur
Berichten: 3454
Lid geworden op: 30 dec 2012, 13:32
Locatie: regio ArnhemZ

Die viewfinder is sowieso zwart/wit .
541, 544, 585, (F9638 unrefurbished in dit theater) CD104, 204, 304-1, en nog wat Onkyo en Marantz spul
En nog een lieve vrouw , 2kids, fijne Opel en fijn huis.... what else :lol:
Gebruikersavatar
Fernan
Berichten: 194
Lid geworden op: 16 okt 2022, 14:00

Robertvs schreef: 30 nov 2023, 22:24 Die viewfinder is sowieso zwart/wit .
Ja inderdaad, mijn originele bericht was misschien niet duidelijk genoeg: als ik record met de camera dan komt er bij afspelen enkel een grijs beeld te zien en ik krijg dan ook niets te zien via de lens zelf
Otto
Berichten: 7099
Lid geworden op: 15 jan 2012, 01:19
Locatie: Midden Nederland

Die buizen zijn allemaal op na zoveel jaren. Je zou via de cinchbus (geel) een los camera'tje aan kunnen sluiten.
Digitiseert alle soorten video
TV zoals het vroeger was
Gebruikersavatar
Fernan
Berichten: 194
Lid geworden op: 16 okt 2022, 14:00

Otto schreef: 30 nov 2023, 23:15 Die buizen zijn allemaal op na zoveel jaren. Je zou via de cinchbus (geel) een los camera'tje aan kunnen sluiten.
Dat zou inderdaad een idee kunnen zijn, maar een videocamera uit de Philips V2000 periode is ook kapot anno 2023? Ik zag deze Philips VK4002 op Marktplaats:

https://link.marktplaats.nl/m2017493228 ... ialbuttons

Ik zag op gromsound.nl dat Andre er ook een heeft, Andre zou jij misschien kunnen kijken of jouw VK4002 het nog doet? :lol: dan geeft dat een indicatie of het misschien nog de gok waard is om zo'n camera aan te schaffen, of is het meer het verhaal van de een doet het wel en de ander doet het niet? :think:
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 10479
Lid geworden op: 26 jun 2005, 22:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

dag collega videoot :D

van alle vcc cameras die ik heb -zowel de groten als de kleintjes) was er maar eentje ooit stuk, verschimmelde tussenlenskit. ze doen het ALLEMAAL nog (of weer als ze te lang hadden stilgelegen, half uurtje naar buiten laten kijken maakt de buis weer wakker). dit hebben we onlangs nog ondervonden toen ik een doos onderdelen opgroef voor forumlid rob040 die wat ontbrekende spullen bij een mpl vondst zocht.

viewtopic.php?p=357080#p357080

dus zet om te beginnen die blinde vink op een statief en laat hem -aangesloten- een tijd naar buiten kijken (naar de lucht ien uit focus gezet, manual diafragma helemaal open vm egale max belichting). beste kans dat ie weer wakker wordt.
de grote vcc camera heeft wel een erg mooi beeld hoor, fijne grote lens ook dus als je zon ding voor weinig kan vinden altijd meerazen. vaak ligt de portable recorder er wel in de buurt, is meteen jouw vcc afspeelbehoefte gedekt! die camerastekker heet overigens HIROSE plug, jaapanse standaard per jaren 80.

tot nu toe had ik alleen met de v200 = de alleroudste 3-buis kleurencamera dat ze allemaal kapot zijn. :cry:
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
ChromeMaximaII
Donateur
Berichten: 4635
Lid geworden op: 09 aug 2014, 22:02

gromsound schreef: 01 dec 2023, 11:02 die camerastekker heet overigens HIROSE plug, jaapanse standaard per jaren 80.
Voor de volledigheid: Hirose is een Japanse fabrikant van connectoren, geen connectorstandaard. Beetje net zoals iets op internet opzoeken niet hetzelfde is als Googelen. :hand:
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 10479
Lid geworden op: 26 jun 2005, 22:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

oke, maar iedereen ook de boekkiesbij noemen het zo... het 'aspirine' effect.
zal wel net zoiets weezn als de 'centronics' bus. standaard spraakgebruik voor de pc parallele printerpoort.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Otto
Berichten: 7099
Lid geworden op: 15 jan 2012, 01:19
Locatie: Midden Nederland

gromsound schreef: 01 dec 2023, 11:02 dag collega videoot :D

<knip>
dus zet om te beginnen die blinde vink op een statief en laat hem -aangesloten- een tijd naar buiten kijken (naar de lucht ien uit focus gezet, manual diafragma helemaal open vm egale max belichting). beste kans dat ie weer wakker wordt.
Ik heb't met 4 geprobeerd. 1 camera kwam iets bij, de andere 3 bleven errug wazig.
zw/w VCR 1500 camera idem = kort gezegd, 4x 0 resultaat!

Voor de topicstarter:
Ik heb nog zo'n connector + contrabus. Die mogen tegen verzendkosten weg, want ik ga er toch niks meer mee doen.
Overgehouden na een eerder experiment. Dan kun je mogelijk met een ander cameraatje de start/stop button aansluiten.
bus.jpg
Digitiseert alle soorten video
TV zoals het vroeger was
Gebruikersavatar
Fernan
Berichten: 194
Lid geworden op: 16 okt 2022, 14:00

gromsound schreef: 01 dec 2023, 11:02
dus zet om te beginnen die blinde vink op een statief en laat hem -aangesloten- een tijd naar buiten kijken (naar de lucht ien uit focus gezet, manual diafragma helemaal open vm egale max belichting). beste kans dat ie weer wakker wordt.
Bedankt voor de tips allen, ik heb het geprobeerd en na 2 uur krijg ik dit:



(Edit no2 : link bewerkt, hopelijk doet ie het nu)

Er komt een soort getik (als een soort klok die op hol slaat :lol: ) uit de camera en het scherm begint te knipperen, hij zal wel echt rip zijn :cry:
Laatst gewijzigd door Fernan op 02 dec 2023, 14:25, 2 keer totaal gewijzigd.
mae
Donateur
Berichten: 7340
Lid geworden op: 17 nov 2013, 02:42
Locatie: Randstad
Contacteer:

Klinkt een beetje als elco's in de voeding van de buis, maar daar kunnen de camerakenners misschien meer over zeggen.
Gebruikersavatar
gromsound
Berichten: 10479
Lid geworden op: 26 jun 2005, 22:58
Locatie: Haaksbergen
Contacteer:

ik krijg heel groot in beeld:

Geef Google toegang tot benodigde cookies
Je hebt geen toegang tot deze content als de benodigde cookies uitstaan


echt niet!!!!! :twisted:

vraag het eens aan Marcel1964, dat is onze cameraspecialist.
lijdt aan AMHD - alles moet het doen
Gebruikersavatar
PatrickVB
Donateur
Berichten: 4870
Lid geworden op: 07 mei 2007, 22:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

Ik krijg: dat ik moet inloggen bij mijn google account om toegang te krijgen.
ADK2525/541(3)/544/621/742/752(2)/762/580/690/421(2)/720/4307/4308(2)/4407/4414/4418/4510/EL3787/EL3302/N2511/EM2200(2)/GA105/GA212/GA312/GA532/CD380/CD1380/CD1482/AR9123/SX5702
VR2120(2)/VR2220/VR2220F/VK4001/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
PatrickVB
Donateur
Berichten: 4870
Lid geworden op: 07 mei 2007, 22:36
Locatie: Hengelo/Twente/OV/NL
Contacteer:

PatrickVB schreef: 02 dec 2023, 13:05 Ik krijg: dat ik moet inloggen bij mijn google account om toegang te krijgen.
En na inloggen krijg ik een foutmelding.
20231202_131130.jpg
ADK2525/541(3)/544/621/742/752(2)/762/580/690/421(2)/720/4307/4308(2)/4407/4414/4418/4510/EL3787/EL3302/N2511/EM2200(2)/GA105/GA212/GA312/GA532/CD380/CD1380/CD1482/AR9123/SX5702
VR2120(2)/VR2220/VR2220F/VK4001/VR2350
http://www.tessatronic.nl
Gebruikersavatar
Fernan
Berichten: 194
Lid geworden op: 16 okt 2022, 14:00

Ik heb de link bewerkt, als het goed is moet ie het doen nu!
Plaats reactie