22AH370 Warm.

Wat hang jij aan het andere eind van de kabel? Alle over voor-, eind- en geïntegreerde versterkers hier.

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
Will
Donateur
Berichten: 12211
Lid geworden op: 24 mei 2009, 22:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

die zeners kun je waarschijnlijk met jet China testertje controleren. Tussen K en A.
De nieuwste versies hebben speciaal daarvoor een DC-DC convertertje dat de testspanning verhoogt. In The Bloody Manual kun je Lezen tot welke zenerspanning het bruikbaar is.
Zener wel buiten de schakeling meten.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.

Es ‘t good is moste ‘t good laote.
exorcism
Berichten: 22
Lid geworden op: 19 sep 2022, 21:14

snameroc schreef: 28 dec 2023, 21:02 Heb je de zeners getest volgens mijn voorstel?
En wat staat er op de zenerdiodes. Ik vind het bijzonder dat bij beide de 11,5 volt niet klopt.
Dit zal ik straks even proberen met 15 volt en een 680 ohm weerstandje , ik meld het later vandaag.
Afbeelding
Zo he ?



De Rechterkant lijkt het weer te doen , tenminste hij slaat niet in DC en komt netjes 11.49 volt op de goede punten.
Komt nog geen geluid uit voor zover ik weet .

Maar na het relais gaat de linker VU meter direct naar 'volgas' terwijl er nu (zonder Z-diode) 10 volt op de plekken komt D1 .
Dus heb uit voorzorg de VU meter even los gesoldeerd , die moet niet kapot !
Met die Zener erin gaat hij naar 6.89 volt.
Will schreef: 28 dec 2023, 21:20 die zeners kun je waarschijnlijk met jet China testertje controleren. Tussen K en A.
De nieuwste versies hebben speciaal daarvoor een DC-DC convertertje dat de testspanning verhoogt. In The Bloody Manual kun je Lezen tot welke zenerspanning het bruikbaar is.
Zener wel buiten de schakeling meten.
dit aparaatje is 2 weken oud , zal wel de nieuwe versie wezen lijkt me ,
K + A zegt hij dit :

Afbeelding

iedereen alvast bedankt voor alle hulp ! , zonder dit forum had ik hem of weg gedaan als defect of lag hij nog een paar jaar op zolder .
en dat is zonde , spul moet spelen :)
Gebruikersavatar
Will
Donateur
Berichten: 12211
Lid geworden op: 24 mei 2009, 22:56
Locatie: Het uiterste Zuiden
Contacteer:

Nu meet je de doorlaatspanning, Uf. (Edit: ik had doorgangsspanning geschreven)
Draai de zener eens om, dan meet je de zenerspanning.

Hier staat een test en gebruikservaring van dit Chinese testertje: klikklik
Laatst gewijzigd door Will op 29 dec 2023, 12:35, 1 keer totaal gewijzigd.
Een verzamelaar ziet niet wat hij al heeft, hij ziet alleen wat hij nog mist.

Es ‘t good is moste ‘t good laote.
Gebruikersavatar
Fotohuis
Berichten: 9510
Lid geworden op: 19 feb 2016, 17:37
Locatie: R'stein soms Mykolayiv (met een Leopard dan)
Contacteer:

Kan wel zeners (en zelfs een DIAC) tot 30V meten, dus handig is zo'n TC-1 zeker.
Philips 22RH550+Teufel Ultima-20mk2, 22RH426, 22AH489. N4510, N4511, N4450, N2521, N2520, 22GA(1)408, 212, 312, 222 +GP401/412mk2 Shibata/MC-3 Turbo/AT-OC9XEN.CD204.NAD C352, C422, C521BEE+FB820. 22RH743+22RH544/79R.900:CDF200, FA911, FC931, FT930.LS3/5A.
exorcism
Berichten: 22
Lid geworden op: 19 sep 2022, 21:14

Will schreef: 29 dec 2023, 08:24 Nu meet je de doorlaatspanning, Uf. (Edit: ik had doorgangsspanning geschreven)
Draai de zener eens om, dan meet je de zenerspanning.

Hier staat een test en gebruikservaring van dit Chinese testertje: klikklik
Uf= 11.2V staat als ik hem omdraai , zal na het eten even proberen met de manier van snameroc .


Snameroc,


geprobeert maar helaas geen verschil.
heb de 2.2k weerstand eruit en een 1.8k erin , nu netjes 11,39V en 11,49 op de andere kant.
helaas staat er nog steeds 45volt op R639A en R640A . maar ook op R639B en R640B .

dus de DC protectie werkt niets zoals het hoort.
versterker geeft ook geen geluid dus er zal vast iets gesneuveld zijn , met mijn kapotrepareren :lol:

weet niet als ik verder kan zoeken , of iemand die toch nog een poging wil wagen? ( heb helaas wel 2 tracks beschadigd, maar opgelost met spoeldraad )
ik verdenk dat beide IC A en IC B een klap gekregen hebben door die 2 x 10 ohm weerstanden te vervangen ,
R645A en R645B . voordat ik deze verving speelde de versterker nog 'goed',al krakende potmeters.

ik zie het als een leermoment , mocht je toch nog ideeen hebben ik wil alles wel proberen.
hierbij nog de voltages zoals het nu lijkt op de IC'S :

Afbeelding :mrgreen:

Ohja , ik heb ook nog alle elko's liggen , had ik er los bijgekocht.
Heeft het nog zin om ze toch allemaal te vervangen ? of eerst nog niet?
Plaats reactie